Förpackningar, Kartonger och Emballage

Förpackningar, kartonger och emballage med eget tryck i 4-färg

 

Exakta hjälper dig med tjusiga och kreativa förpackningar, kartonger och lådor tillverkade i wellpapp och kartong. Vår produktion finns i Malmö och tillverkningen sker här. Om du vill så hjälper vi dig även med montering, packning, adressering och utskick. Hör av dig till oss – vi kan förpackningar!

Din nya förpackning ska vara snygg, skyddande och lätt att hantera. Ja, självklart. Förmodligen vill du även att den är så miljövänlig, säljande, praktisk och kostnadseffektiv som möjligt. Och det är väl ett plus i kanten om den har en innovativ design som inte liknar allt annat – du vill ha en kartong som sticker ut och hjälper till att marknadsföra dina produkter. Eller hur?
Oavsett om du är ute efter en exklusiv förpackning med kvalificerat fyrfärgstryck, laminat, folieprägling och fackinrede eller helt enkelt bara ett skyddande emballage i brun wellpapp så är du alltid välkommen att kontakta oss med din förfrågan. Se olika förpackningsmodeller här

Exakta förpackningar. BMW chokladautomat.     

 

PR-Box är vårt varumärke för Profilreklam-boxar i spektakulär design

Vi konstruerar och designar din PR-Box så att den avspeglar ditt företags verksamhet och packar den med konfektyrer från Cloetta, Marabou eller Fazer. Eller något annat gott!
Din PR-Box kan utformas och tillverkas i en mängd olika utföranden. Vad sägs om en bil, lastbil, buss, färja, hus, dator, mobiltelefon eller guldtacka! Vi vill att din PR-Box ska få ett högt uppmärksamhetsvärde och tror på utsökt design; ambitionen är att ständigt utveckla allt mer kvalificerade konstruktioner!
Många av Sveriges större företag som t.ex. Stora Enso, Boliden, Electrolux, Nordea, Telia, Swedbank, Volvo, Scania, ABB och Stena Line har sett potentialen. Vad kan vi göra för dig?

              

 

    Kontakta vår förpackningsspecialist Ulf Lindgren på 0705-736661

 

Så här tillverkar vi din förpackning

Att tillverka en förpackning är en långt mer avancerad process än att trycka en broschyr eller liknande. Se nedan hur vi arbetar. Att göra inställningar, s.k. intag, för våra olika maskinerna tar samma tid oavsett om vi ska tillverka 100 ex eller 10.000 ex förpackningar och därmed blir kostnaden utslagen per exemplar högre ju mindre upplagan är. Av denna anledning har vi valt att fastställa rekommenderad minimumupplaga till 500 ex. Men ingen regel utan undantag! Ibland behöver man helt enkelt inte fler än ett par hundra förpackningar, t ex för en kampanj, mässa e likn. Så om din budget tillåter en högre initialkostnad, fråga oss gärna om prisförslag.

1. SPECIFIKATION. Vilken typ av förpackning önskar du dig? Vad ska lådan innehålla, hur ska den användas? Som konsumentförpackning? Som emballage? Ju mer du kan briefa oss, ju mer kan vi hjälpa dig att ta fram en optimalt fungerande förpackning.

2. KONSTRUKTION. Vi framställer en digital ritning av förpackningen med eventuellt lås, fönsterhål, handtag, fackinrede mm. Här gäller det att alla format blir korrekta så att förpackningen vare sig blir för liten eller för stor, likväl som att lådan ska bli smidig att montera och hantera.

3. ORIGINALARBETE. Du eller din reklambyrå tar fram ett digitalt original utifrån den grafiska design som ska tryckas på din nya förpackning. Vill du ha hjälp står vår sakkunniga prepressavdelning till ditt förfogande.

4. MATERIAL. Vi väljer ut och föreslår en passande kvalitet utifrån givna kriterier. Det finns en lång rad olika wellpapps- och kartongmaterial att välja mellan.

5. TRYCK. Vi trycker i arkoffset. Våra toppresterande Heidelberg tryckpressar är av senaste modell och levererar högsta tänkbara kvalité. Vid mindre upplagor och/eller mindre arkformat trycker vi digitalt i vår HP Indigo eller Ricohmaskiner. Här kan vi även erbjuda sk variabeltryck av adresser, numrering mm. Vi är miljöcertifierade och kan under vissa förutsättningar märka ditt tryck med ISO 14001, Svanen och FSC. EXAKTA finns med på Postens exklusiva lista över godkända tryckerier för klimatekonomiska trycksaker.

6. LACK / LAMINAT. Vi erbjuder fyra typer av vattenbaserade offsetlacker: Silk, Matt, Gloss eller den exklusiva Soft Touch. I förekommande fall lägger vi ett blankt alternativt matt seglaminat på tryckarket. Ser snyggt ut, skyddar och förstärker. Vi kan även erbjuda partiell UV-lackering för att framhäva bilder, logotyper etc.

7. STANSNING. Nästan alla förpackningsmodeller behöver stansas. Med ritningen som underlag tillverkat vi ett sk stansverktyg. Principen är ungefär som en pepparkaksform, dvs vi stansar ut förpackningsämnet ur arket. Ett verktyg kostar ungefär 3.000 – 6.000 kr vilket är en engångskostnad. Vi förbinder oss därefter att arkivera och underhålla ditt verktyg för framtida bruk.

8. LIMNING. Vissa av våra förpackningsmodeller behöver sidlimmas för att fungera. Detta gör vi manuellt vid mindre upplagor eller maskinellt i en sk kapsellimningsmaskin vid större upplagor. Såväl varmt som kallt lim användes för att fästa på olika underlag.

9. PACKNING. Resningen av lådan och eventuell montering av handtag, inrede mm kan vi hjälpa dig med om så önskas. Även vad gäller packning av innehåll.

10. LOGISTIK. Vi hjälper dig även med adressering, utskick, frakt, lagerhållning, returhantering och all annan logistik.

Se olika förpackningsmodeller här