Exakta förvärvar Strokirk Landströms

"Med ambitionen att bli Sveriges ledande grafiska aktör tar vi ytterligare ett steg på vägen."

Exakta Print förvärvar 100% av Strokirk Landströms med huvudkontor i Lidköping. Strokirk Landströms är ett anrikt tryckeri som verkat framgångsrikt i 115 år. Med en omsättning på strax över 100 mkr och 60-talet dedikerade medarbetare är det med stolthet Exakta gör detta förvärv.

Tillsammans kommer vi bli oerhört starka där vi på ett förtjänstfullt sätt kan kombinera Exaktas breda grafiska erbjudande med Strokirks starka säljdriv och fina kundrelationer. Vi ser stora möjligheter att utvecklas på ett positivt sätt!

Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling, med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation.

STROKIRK LANDSTRÖMS har levererat högkvalitativa trycksaker sedan förra seklets begynnelse. Med fokus på kundnytta har Strokirk Landströms succesivt utökat sitt utbud till att idag vara en heltäckande leverantör inom den grafiska branschen. Med trygga och långa kundrelationer som grund levererar Strokirk Landströms allt från stora världsomspännande katalogproduktioner till behovsanpassade kampanjer för mindre kunder. Med hög kompetens, modern teknologi och ett väl anpassat logistiskt flöde står sig Strokirk Landströms väl rustade för att även i framtiden leverera kostnadseffektiva och flexibla lösningar till sina nöjda kunder.

EXAKTA GROUP är en av Sveriges ledande grafiska koncerner. Med ett erbjudande i tiden, där fokus ligger på publicering via flera mediaval för att därmed vara en komplett partner för kundens totala behov av grafisk kommunikation. Vi kallar det "Print and Beyond". Exaktakoncernen kommer att omsätta drygt 600 mkr och ha 260 anställda. I Exakta ingår bolagen Exakta Print, Exakta XL, Exakta Decision, Exakta Profile, Exakta Creative, Exakta Software, Exakta Store samt Exakta Foto.

För ytterligare information kontakta:

Håkan Larsson, Koncernchef Exakta Group
+46 70160 60 18

Michael Kaufmann, vd Strokirk Landströms
+46 70 604 48 98

Kommentera

Pressmeddelande 13/11/2017

Exakta växer med nytt förvärv!

- ”Med ambitionen att bli Sveriges ledande grafiska aktör tar vi...

Read more

Exakta Print förvärvar Wiking Tryck i Malmö

”Med ambitionen att bli Sveriges ledande grafiska aktör tar vi ytterligare ett steg på vägen”.

Read more