LOGISTIK

Exakta hjälper dig med kuvertering, inplastning, adressering, packning, lagerhållning och distribution

Våra tjänster är en del av Exaktas helhetskoncept som syftar till en effektiv, optimerad och kostnadseffektiv hantering av dina trycksaker. Oavsett om det gäller en sändning av 500 brevutskick inom Sverige eller en pall som ska till andra sidan av jorden, kan du med varm hand överlåta hanteringen åt oss. Allt från kuvertering, adressering och packning till dokumenthantering och den fysiska transporten. Även den mindre roliga biten med oundvikliga returer tar vi hand om åt dig. Vi har stor erfarenhet av nedanstående tjänster och inser den avgörande betydelsen av att varje liten del i den logistiska kedjan fungerar för att rätt produkt når rätt mottagare i rätt tid.

 

Adressering, etikettering och kuvertering

Låt oss hjälpa dig hela vägen till dina kunder. Genom att kuvertera och adressera ditt utskick eller budskap gör vi det enkelt för dig att slutföra uppdrag hela vägen fram till brevlådan. Med möjlighet till både postnummersortering och portooptimering håller vi nere dina kostnader. Vi kan etikettera på en inplastad trycksak som en broschyr, tidning eller katalog. Utseendet och formatet är högst flexibelt - vi har inkjetlösningar för alla behov på alla typer av papper och plast. Vi har 5 st kuverteringsmaskiner som klarar allt från C4-C6. Maskinerna klarar av att kuvertera upp till 300 000 ex/dygn. Matchning och selektering är också möjliga tillval.

 

Inplastning

Vi har effektiva plastmaskiner med stor kapacitet. Inkjet på plasten  eller direkt på trycksaken är möjligt. Vi hanterar såväl vanlig neutral plast som tryckt plast. För en mer tight inplastning kan vi krympa plasten så den blir mer åtsittande runt produkten. Ibladning vid plastning eller som enskilt moment är möjligt, både med och utan adressering. Vi kan även fästa den ibladade bilagan med fugitivt lim. Broschyrer, kataloger och foldrar är vanliga trycksaker som vi plastar in. Även maskinell bipackning av olika typer av varuprover och gimmickar är möjligt.

 

Plockning och buntning

Ett tidsödande arbete som kräver fingertoppskänsla och stor noggrannhet. Vi är proffs och ser till att mottagaren får sin leverans inom utsatt tidsspann. Vill du ha dina folders eller broschyrer i buntar om 25 stycken? Då räknar vi upp och slår om en gördel eller ett gummiband. Kanske ska fyra stycken A5-blad sorteras för en kampanjpackning? Låt oss hjälpa dig att packa och distribuera ditt marknadsmaterial. Du och dina kollegor kan ägna er åt kärnverksamheten istället för att hantera reklammaterial. Vi producerar, lagerhåller, packar och förser säljkåren, återförsäljarna och kunderna med marknadsmaterialet.

 

Montering och packning

I princip helt manuellt arbete. Kan gälla montering av stöd för skyltar, plasthållare för vippor eller diverse material för en konferensmapp. Vill du ha ett butiksmaterial packat i ett kit och inplastat? Vi fixar det! Det enda du behöver göra är att meddela dina önskemål, så ser vi till att leveransen ställs samman. Vi producerar, lagerhåller, packar och förser säljkåren, återförsäljarna och kunderna med marknadsmaterialet.

 

Lagerhållning & distribution

Frigör dyrbar plats på din arbetsplats. Vi erbjuder lagerhållning för dina trycksaker och ditt kontorsmaterial i en miljö där dina trycksaker trivs och får varsam hantering. Du kan koppla på våra distributionstjänster så ser vi dessutom till att trycksakerna hamnar på rätt adress.

 

Total

Ta kontrollen genom att lämna över den. Vi sätter oss ner och går gemensamt igenom dina behov. Därefter kommer vi med ett begåvat förslag på hur du får maximal nytta av våra resurser och tjänster. Det här är ett effektivt sätt att med vår hjälp frigöra både tid och yta på din arbetsplats. Ett modernt sätt att använda den senaste tekniken utan att behöva äga den själv. Naturligtvis sker allt i symbios med våra kollegor inom Exaktas övriga verksamhetsområden som Print, Storformatsprint, Affärsanalys och Profilprodukter. Slipp bekymmer genom att låta oss ta ansvaret för helheten från produktion till distribution!

Vill du veta mer?

- Skicka iväg en intresseanmälan nedan så återkommer vi till dig!