Litteratur on demand med Publit

NyhetsBrev_publit

Vi alla har sedan barnsben omringats av böcker. Vi har bläddrat i dem som barn, lärt oss massor från årens alla skolböcker och slukat flera skönlitterära böcker på stranden. För oss idag är böcker någonting som alltid funnits, och som vi enkelt kan få tag i. Men ser vi på böcker ur ett historiskt perspektiv så trycktes den första massproducerade boken år 1454. Det var en bibel som trycktes i 200 exemplar. Därefter förstod man värdet av böcker och såg flera möjligheter för utbildning, underhållning och affärer. Numera trycks det dagligen flera miljoner noveller, skolböcker, facklitteraturer, årsredovisningar och mycket mer – världen över.

Vi på Exakta har ett samarbete med Publit, som arbetar med bekväma och smarta lösningar för bokutgivning. Med nytänkande och teknisk innovation skapar det möjligheter för bokutgivare att trycka böcker på begäran. Företaget har skapat ett publiceringsverktyg i form av en plattform som bokutgivare kan använda för att publicera, beställa och sälja både digitala och tryckta böcker on-demand, alltså en och en vartefter de säljs. Detta innebär att de har skapat ett mer miljömedvetet och kostnadseffektivt sätt till bokutgivning som resulterar i att utgivare slipper gissa sig fram till hur stor upplaga som kommer att gå åt. Det ger också förlag möjligheten att göra deras "backlist" tillgänglig för försäljning. Dvs efterlängtade titlar som är slut i lager. Detta då man endast distribuerar och säljer det antal böcker som efterfrågas. Tjänsten används idag av mer än tusen utgivare; av allt från förlag, myndigheter, byråer och självpublicister.

Som samarbetspartner till Publit arbetar vi på Exakta med att trycka de böcker som beställs genom Publits verktyg. Samtliga böcker trycks i vårt ISO14001-certifierade tryckeri på papper som är både FSC och Svanen-godkända. Vårt automatiserade produktionsflöde parar ihop böcker med lika egenskaper som tex. bokstorlek och papperstyp. Därefter produceras boken i vår boklina, från rulle till färdig bok. När ordern är klar väljer systemet mest lämpliga leveransmetod och skickar den till en glad läsare. Allt inom några dagar.

Är du intresserad av att publicera och sälja en traditionell bok, e-bok eller ljudbok? Publit hjälper dig att organisera, följa upp och hantera din bokutgivning – och vi på Exakta trycker den!  Hör av dig till oss på info@exakta.se eller läs mer på www.publit.se.

Kommentera

Sagolika trycksaker på Funnys Äventyr!

”Funnys äventyr” är ett barnkulturhus på över 3000 kvadratmeter - och vi på Exakta har stolt...

Read more

Prepare for vacay!

Vi hjälper dig marknadsföra inför semestern!

Read more